torek, 23. avgust 2011

CUGOPOL VS. DRINKOPOLY

Ker je zadnje čase veliko govora o tem, kakšna je razlika med igrama za odrasle CUGOPOL in DRINKOPOLY, sem se odločil, ker sem ravno ponosen lastnik obeh =), da vam na kratko predstavim prednosti in slabosti obeh iger.

Cugopol in Drinkopoly embalaža

Torej, kot vidite na zgornji sliki, boste Drinkopoly prejeli v nekoliko večji in masivnejši embalaži kot Cugopol. Osebno mi je Cugopolova embalaža ljubša, kajti jo je lažje prenašati iz zabave na zabavo.

Cugopol in Drinkopoly embalaža

Ko odpremo škatlo, vidimo, da je v notranjosti vsebina popolnoma enaka (igralna plošča, 6 figuric, kocka ter karte z nalogami), razlika je le v tem, da Drinkopoly vsebuje 30 kart, Cugopol pa 36.

Cugopol in Drinkopoly embalaža

IGRALNA PLOŠČA
Kot vidimo na sliki, se igralni plošči razlikujeta le v velikosti ter številu polj. Kljub temu da je Cugopol manjši, ima 6 polj več.Princip igranja je popolnoma enak, kot da bi igrali Monopoly. Večina polj ima iste naloge, skratka pri skoraj vseh poljih nekdo pije =)

CENA
Razlika je tudi precejšna v ceni, kajti Cugopol je 10€ cenejši od Drinkopolyja, predvidevam da zaradi velikosti embalaže.

Velikih razlik razen v velikosti in ceni med igrama ni. Obe igri sta zelo zanimivi in po pol ure igranja boste spraznili že kar nekaj kozarčkov.

11 komentarjev:

  1. Če se ne motim bi naj bil Cugopol original, kajti je v Srbiji že par let v prodaji in ima na njihovi FB strani že skoraj 50.000 oboževalcev.

    OdgovoriIzbriši
  2. V soboto smo igrali drinkopoly in kot pravi njihov slogan, se tudi jaz vikenda bolj slabo oz. megleno spominjam =D

    OdgovoriIzbriši
  3. Cugopol je lepši, manjši in cenejši

    OdgovoriIzbriši
  4. S frendi smo sprobali obe. Igralnost je skorajda enaka, edino drinkopoly je precej večji, kar mogoče ni tako praktično. Cugopol je lažje skrit v potovalko =)

    OdgovoriIzbriši
  5. Ne razumem, zakaj bi kupila drinkopoly, ki je 10 € dražji in med igrama dejansko ni nobene razlike. Cugopol je definitivno boljša izbira!

    OdgovoriIzbriši
  6. Joj ta drinkopoly, jaz še enkrat nisem bila zmožna dokončat igre!

    OdgovoriIzbriši
  7. Sploh ni važno ali igrate drinkopoly ali cugopol, samo da imate ženske zraven ;)

    OdgovoriIzbriši
  8. Lahko bi nardil kakšn turnir iz drinkopoly-ja oz. cugopola =D bi se ga definitivno udeležil!

    OdgovoriIzbriši
  9. Kje bi pa lahko kupila cugopol? Drinkopoly sem vidla v Mullerju, sam js bi cugopol :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Drinkopoly je možno kupiti tukaj - Drinkopoly, imeli so ga tudi na Mimovrste, ampak trenutno ni na zalogi. Na uradni strani Drinkopoly pa ne odpisujejo na maile pa tudi dražji so :)

    OdgovoriIzbriši